SUUNTO Márkabolt és Hivatalos Magyarországi Szakszerviz

1032 Budapest, Bécsi út 171. tel: 20/ 49-02-771

Nyitva tartás: hétfő-péntek: 10-19 óra, szombat: 10-13 óra

Suunto Ambit2 Black (HR)

Suunto Ambit2 Black (HR)Suunto Ambit2 Black (HR)

 

Tartósság és pontosság a Suunto Ambit esszenciája. A legújabb technológiák segítik az év minden napján a legkeményebb felfedezőket, sportolókat.

Egy óra minden sportodhoz? A Suunto Ambit2 órákkal ez lehetséges. Ismerje fel az órád az úszás stílusod? Szeretnél virtuális edzőpartnerrel edzeni? Maraton közben látni a kalkulált célba érkezés idejét? Gond nélkül váltani a triatlon sportok között? Határt csak a képzeleted szabhat, az új Ambit generáció készen áll a kihívásokra.

 

 

Sarkcsillag Sport webáruház - minden ami Suunto, nordic walking, terepfutás, túrasí és hótalp

 

 

Árat itt találsz

 

 

 

A Suunto Ambit2 Black (HR) csomag tartalma:

 • Suunto Ambit2 Black
 • Suunto Comfort Belt (ANT kódolt)
 • USB töltő és adatátviteli kábel
 • Magyar nyelvű üzembe helyezési utasítás
 • Garanciajegy

 

Nézz meg róla egy videót itt!

 

Itt találsz hasznos videókat arról, hogy:

 • hogyan használd a kerékpáros funkciót
 • hogyan használd a multisport funkciót
 • hogyan használd a triatlonos funkciót
 • hogyan tanítsd meg órádnak az úszó stílusod
 • hogyan használd a speciális úszó funkciókat

 

A Suunto április végén mutatta be GPS óra kollekciójának második generációjaként az Ambit2-t, teljessé téve ezzel a SUUNTO GPS órák felhasználhatóságát – legyen szó bármilyen sportról, edzésről, vagy akár hegyi kalandról, alpinizmusról.

A Suunto elnöke, Mikko Moilanen az új generációról úgy nyilatkozott, hogy a legújabb fejlesztéseket az Ambit-felhasználók és a MovesCount-közösség visszajelzései alapján tervezték meg. A cél kifejezetten az volt, hogy mind a sport-orientált-, mind pedig az outdoor-felhasználók igényeit egyaránt és maximálisan kielégítsék, felhasználva a napjainkban nyomon követhető rendkívül gyors technikai fejlődés eredményeit.

 

Suunto Ambit2 2.0 szoftverfrissítése 2014. április 23-tól.


1. Új futó és edzési funkciók, opciók

Edzést támogató programok az órán: mostantól úgy szinkronizálhatod megtervezett move-odat az óráddal, hogy az napi segítséget nyújt az edzések időzítésében és az edzések alatti intenzitás irányításában. Válassz ki egyet a több mint 20.000 edzés programból, vagy állítsd össze saját programod a Movescount-on.

Lépésszám mérés futás közben a csuklódon:

A lépésszámod ezután már közvetlenül az óráddal is mérhető az accelerometer segítségével. Ha van már Foot POD-od és az csatlakoztatva van, akkor az Ambit2 továbbra is automatikusan a Foot POD által szolgáltatott lépésszámot fogja megjeleníteni.

Automatikus Foot POD kalibráció:

Amennyiben Foot POD-ot használsz, nem kell többé vacakolnod a POD kalibrálásával. A szoftverfrissítés letöltése után az óra automatikusan kalibrálni fogja a Foot POD-ot a GPS szolgáltatta távolsági adat segítségével mialatt futsz.

Új edzésnapló részletek:

Az edzés végi összesítők a jövőben a leggyorsabban megtett km-t és köridő részleteket is megjelenítenek. Triatlonosok számára a gyári triatlon beállítás már a depó időt is hozzáadja az időméréshez.


2. Továbbfejlesztett navigáció

Quick navigation:
Leakarsz futni egy már meglévő útvonalat, vagy elnavigálni egy már kijelölt ponthoz? Most még gyorsabban útnak indulhatsz az új Quick Navigation Movescount-on való beállításával. Ez az opció bármelyik sport típushoz aktiválható. Válassz ki utakat, vagy POI pontokat. Majd amikor kiválasztottad a sportot, azonnal megkapod a már eltárolt útvonalak és POI pontok listáját, amik az órádon már tárolva vannak és amikből azonnal választhatsz. 

Egyszerűbb kompasz kalibráció:
A kompasz kalibráció sokkal könnyebbé vált. Többé már nem kell levenni az órát a csuklóról. Csak mozgasd a kézfejed nyolcasokat leírva addig amíg meghallod a csippantást. És már kész is a kalibrálás.

Kitűzött irány követése:
Ezután sokkal könnyebb lesz egy kitűzött irányt követni ezzel az új opcióval. Nyomd meg a BACK LAP-et, amikor aktív a kompasz és a kívánt irányba mutat. A rögzített irány látható marad a kijelzőn egészen addig amíg újra meg nem nyomod a BACK LAP gombot.

Egyszerűsödött az útvonal pontok szerinti navigáció:
Amikor egy útvonal vagy POI ponthoz navigálsz, az irány, mint abszolút irány jelenik meg a kijelzőn az aktuális tartózkodási helyedhez képest. Ez korábban a mozgásod iránya szerint változott. Az új módszerrel könnyen meghatározhatod helyzetedet a térképen, mivel ismered a célpontot, az irányt oda és a távolságodat az adott ponttól.


3. Új időjárás funkciók, opciók

Viharriasztás:
Az órában most már egy beépített viharriasztó van. Gyári beállítás szerint ki van kapcsolva, de könnyen bekapcsolható ALTI-BARO beállításokban.

Időjárás trend indikátor:
A Core sorozatból már jól ismert időjárás trend indikátor már az Ambit2 óráknak is része. Egy kiegészítő nézet TIME módban, az időjárás trendet mutató nyíl az elmúlt 6  óra légnyomás adatai szerint mutatja a változást, vagy az állandóságot.


4. Az élmény finomhangolása

Gyors funkcióválasztás - Shortcut - a menüben:
Ha van olyan beállítás, amit gyakran használsz, vagy változtatsz, vagy van olyan pont a menüben, amit gyorsan el akarsz érni, akkor ezt könnyen meg tudod ezután tenni. Menj arra a menüpontra, ahova ugrani akarsz majd, tartsd lenyomva a VIEW gombot. Az ugárs ezután már aktív lesz TIME módban.

Egyszerűbb nyelvválasztás:
Mostantól a GENERAL/Formats/Language menüpont alatt közvetlen meg tudod változtatni az óra nyelvét.

Power off - az óra kikapcsolása:
Ha kikapcsolva akarod tárolni órádat, vagy spórolni akarsz az akkuval, akkor alvó módba rakhatod órádat a SERVICE menü „power off” beállításával. Újraélesztéshez egyszerűen csatlakoztasd az USB kábelt. Minden beállításod az idő és dátum kivételével eltárolva marad, csak erősítsd meg őket az új startup wizard segítségével.

  

Ambit2 -  GPS óra sportolók igényei szerint tervezve:

A Suunto Ambit2 tovább építi a töbszörös díjnyertes Ambit sikertörténetét. Az óra tartalmazza a megszokott – a Suunto nevével fémjelzett - outdoor funkciókat, mint az útvonal navigációt, barometrikus információkat, magasság mérést (FusedAlti TM), 3D iránytűt és egyébb outdoor specifikumokat.

Az új Ambit2  könnyű és elegáns GPS-es óra multisportokhoz tervezve - ötvözi az összes olyan tulajdonságot és funkciót, ami szükséges úszáshoz, futáshoz, kerékpározáshoz vagy bármely más sporthoz. Az integrált  GPS adatai alapján az óra kiszámítja a sporttevékenység ütemét és tempóját, biztosítja a pontos navigációt, nyilvántartja a edzés útvonalát és a pulzusmérő segítségével az adott edzéshez meghatározott pulzuszónában tartja a sportolót.        

 

 • Kerékpározás: Az új Suunto Ambit2  kompatibilis (ANT+) teljesítménymérő kiegészítőkkel,lehetővé téve ezzel az edzések adatainak pontos nyilvántartását és a mért adatok alapján kalkulált részletes elemzésekkel a tudatos edzés tervezést.
 • Úszás: Távolság, sebesség, ütem, auto-részidő, csapásszám és beállítható a medence hossza is. Az Ambit2  felismeri saját úszóstílusodat, ezzel megkönnyíti a teljesítményed értékelését.
 • Futás: A FusedSpeed™-nek  köszönhetően nagyon pontos távolság és sebességmérést biztosít, részidőket, köridőket rögzít.
 • Multisport: A különböző sportok közti váltás lehetősége ideális olyan multisport edzések, versenyek rögzítéséhez, mint például a triatlon.

 

A könnyű, üvegszál erősítésű óratestbe rejtett akkumulátor akár 50 órán keresztül képes a pontos adatszolgáltatásra GPS-módban, így az Ambit2 kétségtelenül a legalkalmasabb eszköz az outdoor sportok szerelmeseinek, multisport atlétáknak, kalandoroknak, elkötelezett túrázóknak és teljesítményorientált sportolóknak.

Suunto nagykövet és alpinista Ueli Steck vélekedése szerint: “A hegyekben olyan órára van szükségem, amelyben maximálisan meg lehet bízni. Évek óta használom a Suunto termékeket, órákat, és most az új Ambit2 ideális társ mindenkinek, aki komolyan veszi a hegyi sportokat.”

      

Időtállóság

Beállítások és egyéb információk továbbíthatók a Suunto Ambit 2-ről a Movescount.com-ra és onnan vissza. Emellett a Suunto Ambit 2 szoftvere napra készen tartható a Movescount.com oldalon keresztül, ahonnan mindig letölthető a legújabb szoftverfrissítés. Így mindig élvezheted a legújabb fejlesztéseket és opciókat, időtlenné téve Ambitodat.

 

Peak Training Effect

Annak érdekében, hogy a Training Effect (TE) fogalom jobban kifejezze amit jelent, a Suunto átnevezte Peak Training Effect-nek (PTE). A PTE megmutatja egy adott edzés hatását a maximum aerob teljesítményedre és a leghatékonyabban közepes és intenzív edzés esetén használható. A mért érték összefüggésben van az aktuális edzettségi szinteddel, így minél fittebb vagy, annál keményebben kell dolgoznod, hogy egy magasabb PTE értéket érj el.

 

Regenerációs idő

A Regenerációs idő megmutatja, hogy a testednek mennyi időre van szüksége az edzés okozta stresszből való felépülésre. Az érték az edzés időtartamán és intenzitásán alapul, csakúgy, mint az általános fáradságon, mely akkumulálódik akár alacsonyabb intenzitású edzéseknél is. A Regenerációs idő összeadódik, ha a következő edzésedet a Regenerációs idő lejárta előtt teljesíted.

 

3D kompasz

Egy konvencionális kompaszt vízszintesen kell tartani ahhoz, hogy pontos mérést kapjunk. A Suunto 3D kompaszai kompenzálják az óra megdöntését, lehetővé téve ezáltal, hogy csuklód akár 45 fokos dőlésszöge mellett is pontos értéket olvashass le.

 

Beépített GPS

Az olyan órákban lévő beépített GPS-ek, mint a Suunto Ambit óra is, a SiRFstarIV technológiát használják. A vevő egység nagyon érzékeny, ami  segít az Ambit 2-nek abban, hogy nagyon gyorsan megtalálja a kapcsolatot a szatellitekkel, illetve egy stabil, megbízható kapcsolatot tartson velük.

 

FusedSpeed™

A Suunto egy új, szabadalmaztatott technológiát fejlesztett ki a sebesség mérésére FusedSpeed™ néven. A megjelenített sebességi adat egy egyedülálló kombinációja a GPS és a gyorsulás mérő szenzor adatainak. A gyorsulás függvényében szűrik a GPS jeleket, ami folyamatos sebességnél egy sokkal pontosabb mérést, sebességváltozásnál pedig egy sokkal gyorsabb reakciót biztosít.

 

 

Fused Alti™

A Fused Alti™ által közölt magasságadatok a GPS és a barometrikus magasság adataiból állnak össze. Így minimálisra csökkennek a végleges magasságadatok ideiglenes, illetve eltérésbeli hibái.

 

BuiltToLast óraház

A BuiltToLast házzal készített Suunto termékek óraháza robosztus, egy darabból álló kompozit házak merev órakerettel. Az anodizált alumínium gyűrű, Black változat estén rozsdamentes acél, és az kristályüveg számlap arra lettek tervezve, hogy ellenálljanak a mechanikai behatásoknak és karcolásoknak.

 

App Zone és App designer

Új szintre emeli a sportórák testreszabhatóságát. Rengeteg mérő és számlálólehetőség, illetve előrejelző funkció adható az Ambit2 órádhoz. Ezek elérhetőségéhez kattints a Movescount.com-on az App Zone-ra, és nézd meg milyen applikációk érhetőek el számodra már most.

A Suunto App Designer-el létrehozhatod saját applikációdat:

 • 1000+ Suunto App outdoorsportokhoz és edzéshez
 • 50 App konfigurálható
 • App-ok rögzítése elemzéshez
 •  

Suunto App-ek szerkesztése:

 • Chrono, GPS, HR, időjárás és magasság
 • futó, kerékpár és úszás adatok
 • széles  körben szerkeszthető általános beállítások

 

Automatikus szüneteltetés

Az automatikus szüneteltetés funkció szünetelteti az edzés naplózását, amennyiben a sebesség kevesebb, mint 2 km/óra. Ha a sebesség 2 km/óra fölé nő, a naplózás automatikusan folytatódik.

 

Több sportágat felölelő (multisport) edzés

A Suunto Ambit2 készülék támogatja a multisport edzést; edzés közben könnyedén válthatsz a különböző sportágak között, és folyamatosan láthatod a vonatkozó adatokat. A sportág edzés közben manuálisan módosítható, de előre is be lehet állítani multisport módokat a Movescount oldalon, majd áttöltheted őket a Suunto Ambit2 készülékre.

Úszás mód

A Suunto Ambit2  készülékkel úszás közben többféle adatot tudsz rögzíteni. A készülék emellett az úszásnemet is felismeri. A medencében végzett vagy nyíltvízi edzést is rögzítheted, majd az adatokat a Movescount oldalon elemezheted.

 • Fedett pályás úszás: Ha a pool swimming (medencében úszás) sportolási módot használod, a Suunto Ambit2  készülék a medencehossz alapján méri az úszás sebességét. Az egyes hosszok új köröknek számítanak, amelyek a napló részeként láthatók a Movescount oldalon.
 • Nyíltvízi úszás: Az outdoor swimming (nyíltvízi úszás) mód használata esetén a Suunto Ambit2 készülék a GPS segítségével méri az úszás sebességét, és úszás közben megjeleníti a valós idejű adatokat.

 

ANT+ kompatibilitás

 

Speciális outdoor funkciók

 • Full-extrás GPS, Waypoint és útvonal navigációval
 • Egyedülálló 3D kompasz
 • Légnyomás és hőmérséklet szenzor


Fejlett edzési funkciók

 • Nagy érzékenységű iram és sebességmérés (FusedSpeed™) integrált gyorsulás alapú GPS-el.
 • Fejlett pulzusmérés Peak Training Effect és Recovery Time technológiával
 • Kompatibilis a Suunto Bike Pod-al és Cadence Pod-al, illetve a Foot Pod Mini-vel, Multiple Bike POD-al.

 

Hegyi és mindennapi felfedezések

 • Robosztus BuiltToLast óraház
 • Lithium ion akkumulátor
 • kb. 16 óra 1 mp-es rögzítési gyakoriság mellett
 • kb. 50 óra 60 mp-es rögzítési gyakoriság mellett
 • kb. 30 nap TIME (Idő) módban (GPS nélkül)
 • 100 m vízállóság (ISO 2281)
 • A Movescount.com-on keresztül folyamatosan frissíthető szoftver

 

Technikai specifikáció

(a *-al jelölt a Movescount használatával)

 

Magasságmérés:

 • Mérési tartomány: -500m - +9000m
 • Felbontás 1 m
 • Barometrikus magasságmérés
 • GPS korrekció baro magasságmérés mellett (FusedAltiTM)
 • Emelkedés/süllyedés
 • Vertikális sebesség
 • Magasság grafikon

 

Időjárás:

 • Barometrikus légnyomás és grafikon
 • Hőmérséklet
 • Napfelkelte/napnyugta (Suunto App)
 • Viharriasztás (Suunto App)
 • Árapály információ (Suunto App)

 

Időmérés:

 • Körök (manuális és automatikus)
 • stopper

 

Kompasz:

 • 3D digitális kompasz
 • Fő égtájak kijelzése
 • Deklináció beállítása
 • Vezetett kalibráció
 • Fokbeosztás
 • Észak-Dél indikátor Észak jelzés

 

Komputeres kapcsolat (PC/MAC):

 • Vizuálisan megjelenített track és magasság profilok Movescount.com-on
 • Edzés adatok áttöltése és elemzése a Movescount.com-on keresztül (USB kábellel)

 

GPS:

 • Távolság
 • Sebesség és iram
 • Waypoints: 100
 • Útvonal és útpont navigáció
 • Útvonal  (route): 50
 • Útvonal pont (route points): 10.000
 • Hazatalálás funkció
 • Helyzetmeghatározás, álláspont meghatározása
 • Választható többféle fokhálózat/rácshálózat-formátum
 • Állítható 1sec vagy 60sec GPS rögzítési idő
 • SiRF Star IV GPS szenzor
 • Útvonalrögzítés, megosztás*
 • POI pontok rögzítése
 • Útvonaltervezés*

 

Pulzusmérés HR modellnél, és egyéb edzés funkciók:

 • ANT- digitális kódolt pulzus szignál
 • Valós idejű, átlag és maximum szívritmus
 • Kalória valós időben
 • Peak Training effekt és Regenerációs idő
 • Pulzus limitek és pulzus zónák
 • Szívritmus grafikon valós időben
 • Rögzítési intervallum: pulzusonként
 • Interval idő/távolság max. ismétlődés:99
 • App Zone
 • Manuális és autoköridők
 • Chrono
 • Visszaszámláló
 • Interval idő
 • GPS útvonalelemzés*
 • Szívritmus zónák*
 • EPOC és VO2 max érték

 

Multisport

Sportok közötti váltás edzés mentésnél

 • Szerkeszthető multisport módok
 • ANT+ és Suunto ANT kompatibilis POD-ok
 • Sportok közötti összehasonlítás*
 • Edzés utáni analízis sportokra lebontva*
 • Térképek, grafikonok sportokként/edzésszakaszok*

Futás:

 • Pontos ütem/sebesség (FusedSpeedTM)
 • Running Cadence with Foot POD
 • Köridő összehasonlítás kilometer/mérföld*
 • Ghost Runner-Virtuális edzéspartner (Suunto App)
 • Marathon célba érkezés számítás (Suunto App)

Kerékpár

 • Teljesítmény (W), átlag és maximális
 • Teljesítmény 3s, 10s, 30s
 • Köridő és max. teljesítmény körönként
 • Multiple Bike Pod kompatibilis
 • Teljesítmény eloszlás és grafikon*
 • Csúcsteljesítmény görbe csúcsteljesítményre lebontva

Úszás

 • Úszásidő medence hosszal, hossz, összegzés
 • Tempó és távolság
 • Csapás-sűrűség, -számolás és –típus
 • Grafikon: csapás, ütem és időtartam*

 

 Pulzusmérő öv:

 • Suunto Comfort Belt (ANT kódolt) csak a HR modellnél
 • Vízállóság: 20 méter
 • Felhasználó által cserélhető elem(CR 2032)

 

Egyéb:

 • Háttérvilágítás opcionálisan éjszakai használatra
 • Háttérvilágítás típusa: led
 • Dot-matrix kijelző
 • Menü-alapú felhasználói felület
 • Kristályüveg számlap
 • Működési hőmérséklet: -20°C - +60°C / -5°F - +140°F
 • Választható metric/imperial egységek
 • Tárolási hőmérséklet: -30°C - + 60°C / -22°F - +140°F
 • Vízállóság: 100 m / 328 ft(ISO 2281)
 • Tömeg Ambit2 Black 89 gramm
 • Tömeg Ambit2 Silver 82 gramm
 • Átmérő Ambit2 Black és Silver esetén: 50mm
 • Vastagság Ambit2 Black és Ambit2 Silver estén:18mm

 

Áramforrás:

 • Akkutöltöttség kijelzés százalékos értékkel
 • Alacsony akkutöltöttség kijelzés
 • Újratölthető akku: Li ion
 • Akkumulátor garanciaidő: 1év
 • Cserélhető akkumulátor

 

Speciális:

 • Gombzár
 • POD-okkal kompatibilis
 • Testre szabható kijelző
 • Nyelvek: Menü angol (német, spanyol, francia, olasz, holland, portugál, finn, svéd nyelven a Movescount.com-on keresztül választható)
 • ANT+ kompatibilis
 • Pozitív-negatív kijelzés
 • Állítható háttérvilágítás, be-, kikapcsolási lehetőség
 • Billentyűzár
 • Metrikus/imperial mértékegységek
 • Energiatakarékos üzemmód
 • Állítható HR és baro/alti (1s,10s) rögzítés
 • Adatátvitel és töltés USB kábellel

 

Edzésirányítás:

 • Regenerációs idő ajánlás az edzés végén
 • Peak Training Effect valós időben Movescount.com-on
 • App Zone, App Designer Movescount.com-on
 • Fejlett edzéselemzési lehetőség*
 • Edzésnapló kiegészítési lehetőségek (fénykép, helyszín, stb.)*

 

Óra:

 • 12/24h
 • Időpontosítás GPS jel alapján
 • Időpontosítás Moveslink2 software használatakor
 • Ébresztés, szundikálás funkció
 • Naptár óra
 • Napi riasztás: 1
 • Két időzóna
 • Stopper
 • Óra beállítás és testreszabás*

 

 

Kövesd akciónkat, csatlakozz klubunkhoz!